Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Οικογενεια Παπαδογιαννη

Μια παλια πολυ παλια φωτογραφια
Στην φωτο οι γονεις  Θεανώ Κριεμάδη(απο οικογενεια στρατιωτικων με σχεσεις με την Γαλλια και με αδερφο τον βουλευτη Μεγαριδος Κων. Κριεμαδη  26/2-29/11 1872 και 23/6/1874-19/5/1875)-Γεώργιος Παπαδόγιαννης, λοχαγός Πεζικού.


Ο Γεώργιος Παπαδόγιαννης (την μανα μου ελεγαν Γεωργια)πεθανε σε ατυχημα  και αφησε την γυναικα του με 6 παιδια.

Στην φωτογραφια  η Θεανω και ο Γεωργιος με τα παιδια τους  1 Μαιρη/ 2 Κωσταντινος/3 Ευα/4 Σολων/5 Κλειτω/6 Ηρακλης.Ολοι και ολες πεθαναν σε προχωρημενη ηλικια.Εκτος της Κλειτους που αυτοκτονησε λιγο πριν τα 40 χρονια της.

2 σχόλια:

  1. Η Κλυτίτσα (Κλυτώ) αυτοκτόνησε 32 χρονών, στην πρώτη σειρά, το ξανθό κοριτσάκι μεταξύ του Σόλωνα, αριστερά και του Ηρακλή δεξιά, δεν είχε παιδιά, παντρεμμένη (δεν είναι "καθαρό") με τον Χρήστο Χωμενίδη, του Σοσιαλιστικού Κόμματος και οι δύο σε δεύτερο γάμο (ή συμβίωση) 'Οταν οι Γερμανοί κρεμάσαν τον άντρα της στις 9 Μαΐου του 1944 στην Πάτρα στα Ψηλά Αλώνια, γύρισε στο σπίτι των πεθερικών της στην Ακράτα, έκανε τρεις απόπειρες αυτοκτονίας και η τρίτη της πέτυχε, κρεμάστηκε από μία λεμονιά του κήπου, λίγες μέρες μετά. Ο προπάππους Γιώργης Παπαδόγιαννης ήταν αξιωματικός, σε μία περιπολία νύχτα, στον κάμπο των Τρικάλων, αφήνιασε το άλογό του,και του κατέφερε ακαριαίο χτύπημα στον αυχένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. α, στο 1 είναι η Θεία η Εύα, η θεία η Μαίρη είναι μετά τον προπάππου δεξιά, καλά ε, η Θεία Μαίρη χωρίς γυαλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή